Monday, November 30, 2009

Count down and pray for me..

Today 1 Dec 2009...Tinggal 24 day fly to France. Banyak dugaan yang datang sehingga hampir tidak pergi ker France. Until now still lagi not 100% comfirm. Berdoalah semoga saya dapat pergi. Mak kate, nie mesti ader niat x betol. Ader ker? entah la.. but now still in the hardworking mood to prepare sampel for France.

Friday, October 9, 2009

Aidilfitri 2009

Hampir dua bulan saya tidak update my blod, walhal saya selalu jer bukak blog ni. saya akan cube active menulis seperti biase. banyak yang saya mahu kongsi bersama. Lets share wit me my raye celebration 2009 at my home town, Sungai Mati, Ledang, Johor.


Di Pagi 1st Syawal

Beraye ke Kampung sebelah abah ( Di rumah Mak Long )

3rd Syawal, Open House di Sungai Mati, Ledang



Sunday, August 2, 2009

Jalan-Jalan...

Aku rase aku mmg suka jln2.. skrg nie, if sesaper nk kuar dgn gurl, aku kne teman, sbb mak aku yang suruh... so.. semlm gurl kuar dgn one of her student, syaber from sri lanka... wacthed movie.. the proposal...

Tuesday, July 28, 2009

Horse ridding class....

Since gurl coming back to kajang, study her MBA at UPM, we start thinking to have a new activity. Horse Ridding Class a new activity we should try. We will attend the class every sunday.. Here sum pic during our first class.



Pic Above : Fatahiyah...

Pic Above : Fadhilah...

To Dr. Shaharudin : Bleh la bg kitorg horse as our coming birthday's gift.....


Friday, July 24, 2009

Happy Birthday Fairul Farhan..

Happy Birthday Farhan..

Semoga Hidup u lebih dibekati, dan
Semoga Panjang Umor dan Dimurahkan rezeki..

24th July 2009
24th birthday celebration....


Wednesday, July 22, 2009

Resercher Group...

Pic above : Liew, Fath, Shide, Lily, Grace, Mai, Goh, Farah, Noreen, Nabihah, Rohaya

Here my resercher group, pulp & paper, Liquefaction, and Solvolisys oil... hahahaha.. mostly is it wood based reserch.. anyone interest?

Tuesday, July 21, 2009

i'm a good researcher?

Dah 3 sem aku daftar as UKM's Master student, pelbagai rintangan aku hadapi, tekanan sampai satu tahap aku mcm dah tak tau nk wat mcmmaner, tp, berkat kesabaran yang akal yang dikurniakan Allah, skarg nie aku dh menjumpai 'resepi' terbaik for my reserch.. Semoga BERJAYA....


Pic above : tyme kt Sanghri La Hotel, Putrajaya with all my researcher group...

Monday, July 20, 2009

wEDDing....

wedding... Tajul and Mai, senior tyme kt ukm at ampang... since ktorg sampai lmbt, kwn yg laen2 dh blk.. bergambar dgn pengantin pn bertiga jer la..

Justify FullYang kawen nie pn twin jugak.. but i'mnot sure the name, yg aku tau angah n along. yang kawen nie angah, pic above wedding wat kt dewan di Masjid wilayah, jalan duta...

Tuesday, July 14, 2009

Bersungguh-sungguh..

Saya mesti bersungguh-sungguh dalam melakukn semua hal dalam hidup saya..
Tiade lagi bersuka ria yang terlebih2..
Tiada lagi air mata yang tidak sepatutunye..

Saturday, July 4, 2009

Good Luck Gurl...

Last 27th june, gurl and i having a long distance journey to Sintok, kedah where UUM is. we plan to move at 8 a.m but we cann't manage to make it..hahaha over sleep since too tried a day before. Gurl will study her MBA ( Accounting) for 1 and half year.so good luck my gurl.. do ur best gurl....

Farhan help us when we want to move..since dia jer yang willing to help.. and gurl use mu lovely persona over there since her satri anoe still in testing after the excident

Farhan and gurl after everything was packed... both of them really sleepy.. gurl slept along the journey from Kajang to Bukit Gantang. She woke up coz we had a rest there.

Good Bye Farhan..... heheheeh

Friday, July 3, 2009

12 day experince as RO at IMR...

hehehhehe... 15th June 2009, i lapor diri as pengawai penyelidik (temporary) institute medical research, Jalan Pahang, Kuala Lumpur... totally a new exprience fo myself, yela.. b4 nie kul 7 bru aku bgn, but when work, aku bgn before 6 and kuar umah b4 630a.m... what so special here, i dapat bos yang sgt2 baik... Pn. Delarina Othman Andu, Superb best.. (pic: Paling kanan). Aku berkesempatan menjaga booth kt PWTC, mase tu ader WHAT exabition, to my officemate, faeza,kerry, ieja and abg azrul.. Your r my 1st officemate forever.. i've to learn fast coz all the stuff is new..

Thursday, July 2, 2009

Girl's farewell Party...

Date : 20 June 2009
Venue :Swimming Pool side, Casa Villa Condominium
Time : After Magrib until Midnight
Menu : Nasi lemak, cup cakes, fries, sausage, fish chiken.. air sirap bandung.. byk lg..

Actually since aku and gurl move in kt casa villa nie, ktorg x pernah pn wat any event, even housewarming, then bile gurl decide nk move out to uum, aku pn plan la farewell party kecil2.. unexpected ramai yang datang, happy sgt2.. Antara kawan yang datang, kawan2 kami di SMKA Bandar Penawar, Kawan2 SKMA (MAAHAD) Muar, and Kawan2 Farhan yang kenal gurl and nk berkenalan dgn gurl.. hahaha..

Pic Above : Kawan2 SMKABP, : Rahman Karim, WekWek, Mira, Baizura, Billy.. Lg satu Lupe.. coz tyme aku kuar dia msk..

Special wish : to person yang sgt rajin menolong aku, Joe@Shukri.. nasib baik joe ader if not guess kne bakar ayam sendiri..heheh thanks alot Joe (Joe nie single (maybe) anyone interst??)

Another wish : To Emon ( Kwn Farhan) thanks surposely dia dtg n eat but kne tlg.. abg baju puteh (Xtau name ape) sgt2 la terkejut, coz dia nie kwn kepada housemate nurul... thank alot...

dedication to Aker n his GF, Dia je yg dtg since invitation for budak2 miro yg paling ramai aku jemput.. Kecik hati dgn u all...

Nie ader la my Girls Friends.. sgt2 la seronok melihat diorg makan.. thank to aziah, mak mok, uyun n her patner, baya, ieda, suzana, sue and ili.. love u all..

Another group: nie ader la kawan farhan mase dia study kt UPM..most of them dah keje

Nie ader rombongan dr LIM KOK WING university.. student gurl..

All the picture from Mohd. Naim Daud, thanks alot nai.. xder plak gambo ko... yang dtg tp, xder gambo ader la Sidik, abul n Hijjaz.. Atul and alia...Thanks to Fairul Farhan... menolong serajin dan sebaiknye... Casavilla Manangment, and my maid kak seri yg help prepare afew stuff.. hehehehhe.. the party end happily and of cause tired.

Wednesday, July 1, 2009

Mif Kawen..

Miftahul Jannah adalah kwan sekolah mahaad aku.. di kawen last 13th june... congrat... sume pic to share...

new resident..

we get new kitten. namer dia silver.. tp, farhan call dia karim.. tension aku.. but.. it really cantek n comel like me... hahaha.. kucing nie cantek tp, kurang cerdik... tension gak kenkadang...

wait....

erm... lme x update blog.. busy dgn kerje2 yg dtg secara tibe2.. tp, saya cube sedaya upaya mengupload sume cerita and picture yg ader... WAIT baby...


regards
-fath-

Sunday, May 31, 2009

Sunway Pyramid @ Mr. Teppayaki @ MY friends

Huhuhhu.. hang out wit my schoolmate.... sale dah start.. no budget.. so sad.... tp. aku dah pun membeli Paddini bag.. hahahha..


Pic above : Lunch kt Mr. Teppayaki...

hahaha.. cian kt farhan sayang nie... sensorang jer.. i love u!!!

Saturday, May 30, 2009

Mengalah....

Dalam sesuatu hubungan....

Sape yang perlu mengalah?

Lelaki? Perempuan?

Masalah yang slalu berlaku..
Kekadang kite rase kite selalu mengalah..
tapi..
dia kate kiter x reti nak mengalah..

perkara ini selalu membuat kiter tension...

Thursday, May 7, 2009

Menerima kata-kata sebagai realiti memang menyakitkan


arie nie, aku sajer check status YM remy, avatar gambo gf bru dia, n aku pn check la ym gf dia, aku x add pn tp, bdk nie pernah bg aku e-mail, ask for my status dgn bf dia, memang time 2 remy layan aku mcm awek dia dan mase 2 juga aku still anggap aku dengan dia masih ader harapan. aku bukan jelous dia letak gambo awek dia, tp, aku ingat remy lg remy cakap, " budak nie cantek la, kawan-kawan abang pun cakap dia cantek' mase nie ramadhan.. maybe mase 2 aku still bleh saba la.. tp, bg aku muka dia mcm muka x educated, entah, pompuan 'kelantan' kn..
Cantek 2 very subjective, aku sendiri x faham aper yang dicari oleh 'lelaki' dan aku harap kecantekan bukanla satu kayu pengukur yang sangat mempengauruhi satu-satu hubungan.

Saturday, April 25, 2009

BBQ umah Uyun

Date : 24th April 2009
Vanue : Bandar Mahkota, Banting a.k.a u Uyun's House










Tuesday, April 21, 2009

My 24th Birthday...

Date : 19 April 2009
Day : Sunday
Vanue : Hard rock Cafe Kuala Lumpur

Thank alot.......

Farhan&Fatahiyah Fadhilah&Sidik



Mereka semua yang ader mlm 2... thanks alot...







Friday, April 3, 2009

Happy Birthday Airyn..

HAPPY birthday.. celebrate birthday Airyn, one of the famous student Lim Kok Wing.. student gurl.. To airyn, semuga mandapat kebahgiaan di dalam hidup kamu.. i'm really happy karaoke wit u all...







Thursday, April 2, 2009

April...

AARRRGGGHHHH... April already.. banyak keje yang aku dah overdue from my target.. xper la nk wat mcmner.. aku yang malas.. Bulan April nie birthday aku.. dan aku sentiase menunggu 19th April every year.. and dis year aku 24th.. mak ia... tua siut..

Dan aku sgt rindu dia yang sgt menghargai idop aku.. tp, dia xder nk celebrate birthday aku tahun nie.. hope dia x lupe nk wish aku nnt..


last 19th April 2008...

Monday, March 30, 2009

Buhsan NYE!!!!

Skrng nie aku kt umah kesayang aku kt CASAVILLA, kajang.. Gurl pe class and aku dok umah sensorang. Walaupun keje aku byk ( Keje Master aku la) tp, AKU SANGAT BUHSAN.. ader kawan pn x abis2 MENYAKITKAN HATI AKU!!!! BENCI!!!!!!.. Xder sesaper ker nk melawat aku...
TV pn x kejap ok kejap ko ( UJAN kn ,ASTRO)

video
Ikwan, syuhada n ikhmal ( anak cousin aku)

Saturday, March 28, 2009

Pemilihan UMNO 2009

Seperti yang kita ketahui, UMNO baru je habis bersidang. hhuhu!!.. Sangat terkejut dengan keputusan pemilihan ini. Aku dan Gurl sempat juga kesana. Berjumpa dengan cousin aku Abg Acul & his wife kak fara dan Pak Itam dan Mak Itam. Actually aku pun x pernah ke perhimpunan ini walaupun arwah nenek aku adalah perwakilan wanita suatu kerika dahulu.
Gambar aku, mak ngah, pak ngah , kak long and gurl

To my beloved uncle DATO' HAJI ABDUL GHANI BIN OTHMAN, antara 4 menteri besar yang tewas dalam pemilihan Majlis Tertinggi (MT). Kami juga sedeh dengan kekalahan ini kerana kami melihat sejak kami kecil bagaimana Pak Ngah berkerje keras terutama ketika manjadi menteri besar Johor. Melihat dalam keluarga sebelah ibu yang semuanya sgt 'workholic' saya yakin mereka juga sedeh. Ape yang bermain di fikiran saya, apakan perwakilan di sana layak untuk memilih siape perdana menteri dan timbalan perdana menteri. adakan perwakilan itu layak mewakili semua orang UMNO di Malaysia?

Sejak saya mengenali politik malaysia dari arwah nenek saya, saya dapat melihat betapa UMNO ingin menolong orang Melayu, mengadakan mesyuarat. berbincang dalam menyelesaikan masalah. Tapi, apakan ia masih berlaku atau orang lebih mengejarkan kuasa yang UNMO dapat berikan.

Entah la, saya x suka bile KJ menang, walaupun KJ x penah wat salah kt saya, tp, kelakuan dia dihalayak umum cukup membuat saya meluat. Dan satu perkara lagi, apakah tan Sri Mahyudin yang kenali sejak kecil masih sama atau telah berubah?

Monday, March 23, 2009

Aminuddin Baki Annual dinner of Inspirations 2009

ABADI '09 adalah majlis makan malam tahunan kolej aminuddin baki, ukm. aku stay kt kolej nie 3 sem, skali dengan kak long, dinner kali ni aku pe atas ticket alumi, ader la juga kawan-kawan bacth aku yg datang. aku jumpe kawan sekolah aku tyme kt SMKABP, Khairiah Othman.. Semakin cantek kawan aku nie...



Saturday, March 21, 2009

Wedding..

Alamdulilah, aku dengan gurl hampir sembuh dari kecederaan excident, dah bleh makan dah.. Ape2 pun a big thanks for everyone concern about us. terutamanya mereka yang tinggal di Apparment MIRO, GORI, DAUS, mat,apeng, nai, lan, aleemi, hafiz, aker ( wlpn mcm x concern sgt), stan, & TEEKO.. And sorang lagi yang X dok kt MIRO tp selalu menumpang kat miro EN Joe ( Contractor yg slalu suruh aku cal back). to Farhan yang aku semakin sayang, thanks alot, but u hav to learn more how to take care sumone u love... To all my silent or loyal blog reader, thank you for your concern, i really appciate it.

Dis weekend, aku menghantar pengantin ke senawang. FYI, cousin aku ni kawen dengan dua pupu kitorg, Grandmom aku dengan grandpa diaorg adek-beradek, so ramai la jumpe sedara. aper yang aku terkejut, family abang sham nie, muka diorng serupa dengan anak beranak mak uteh aku, huahuahuahua.. sedara kan... here sum pics to share..


Sunday, March 15, 2009

Aku and excident..

Balik dari Klang, wedding kak intan, aku dengan fadhilah excident.. seriusly.. serius excident.. takut biler teringat saat-saat dalam kereta. Nasib baik xder yang serius. Fadhilah lebam2 satu badan dan ader luka-luka kecil, and aku? of couse la ader lebam2 and luka yang menyakit kan, tisu kat rahang muka aku nie, cedera teruk. aku x bleh nk buka mulut sekarang. sakit giler.
Biler dahn dalam trauma, aku call sume orang. Nasib baik la ader GORI AND DAUS, housemate Naim. mereka datang kt tempat kejadian. both of them bwk aku ke hospital while fadhilah tgg kawan dia for towing kereta ke balai. sampai ky hospital serdang, ken x-ray and tgg turn jumpe doctor lambat giler. Farhan pun sampai kt hospital serdang. terharu aku. From Rantau, N. Sembilan dia datang. After check up, aku and farhan pe IPD sepang for repot.
Sekarang nie, satu badan sakit, mulut nk makan pn susah..


Gambar depan kereta satria Neo fadhilah yang remuk..


Saturday, March 14, 2009

Cousin Ku Kawen Lagi...




Semalam, 14 march 2009, cousin aku, Kakak Intan, anak amk uda kawen. Congrat... aku akan upload byk gamba la after wedding sebelah lelaki next week..

Wednesday, March 11, 2009

Jadi Pengapit


Pengalaman menjadi pengapit... Aku jadi pengapit for wedding kak dila kt muar.. pengapit lelaki cakap aku montel... huahuahuahuah... baku rase calour baju aku x sesuai...

Tuesday, March 3, 2009

Happy birthday Abah.. Happy birthday Mama

040309- genap usia abah 63 tahun, entry kali ini saya nk bercerita tentang abah saya. Abah adalah seorang persara Polis. Kali terakhir dia berkhidmad di IPD Jasin. Antara tempat yang abah pernah berkhidmat di Cemaron Highland, Briget utara, Jalan travers, Balai Cincin ( where my certificated born address) , Unit Kawalan Kawasan (UKK) Asahan, dan terakhir di IPD Jasin. terasa untuk memberi tahu kalian sedikit tentang abah

Abah Seorang yang sangat fit. diusia 63 tahun, dia still boleh "push up" . dia buar lebih kemas dari farid (adek aku yang tentera). dan tiga anak daranya.. semuanya gagal.. huahauhau

Sekarang nie, abah menjaga dusun buah-buahan dan menolong mama mangjaga kebun kelapa sawit arwah nenek. walaupun abah tidak boleh memandu, dia tetap boleh bergerak kemana-mana dia senang. naik bas pn bas la.

ape yang aku sangat bangga tentang abah. semangat bermaen volleyball. Sejak di kem briget utara, ulu kinta lg, abah dah maen. walau dimana-mana sahaja. abah pernah melatih team volleyball perempuan jpa.. huahuahua.. jadi jurulatih pada team PSKPP, yang di pengerusikan oleh emak, melatih pelajar-pelajar sekolah mama ( time mama keje dulu). hasil tunjuk ajaknya, sampai keperingkat negeri jugakla team sekolah mama.

050309- Happy birthday mama.I love u so much...i' try my best to do what ever u wish.. genap la setahun mama bersara. allamdulillah.. mama sehat. kadang- kadang dia diserang darah tinggi apabila ader di antara kami 'wat hal'.. seriusly.. i didn't mean it.

Mama. seorang yang sangat rajin berkerja. same seperti pak ngah, pak itam and mak usu. mama sangat rajin berkerja. sampai malam and weekend pn ke sekolah... time dulu2 susuah nak ajak berjalan.. alasannya sekolah ader activiti.. tapi..aku faham... hasil titik peluh itu la yang membesar kan kami ader beradik..mama sentiase melakukan sesuatu dengan bersungguh-sungguh. sifat ini tidak ader langsung pada aku. Aku akui mama aku seorang yang cantek. what ever she wear. dia cantek.

Tak banyak yang aku dapat share pasal mama, beside dia seorang yang sangat rajin. aku sempat la jadi student mase mama jadi guru besar. mase tu.. darjah 6, aku dengan fadhilah kne pindah masuk sekolah kampong... uhuhuhuhu... tapi.. anak guru besar.. semua orang takut.. time rehat maner makan kt kantin.. makan kt bilik guru... pas2 makan makanan guru... hehehehhe jangan jelous...

to abah and mama...
doakan kejayaan fatahiyah...
i allaway need ur support..

Sunday, March 1, 2009

Main Layang-layang

Sabtu pagi, aku ke Kolej Tun Syed Nasir (KTSN). Tempat tinggal kak long skrg. Ader family day KTSN. Semangat la aku pe dgn Fadhilah. Sampai-sampai, kak long x siap pn, nasib baik dh makan dulu before datang. lebih kurang pukul 3 baru ke Yasik Titiwangsa ( where the event happend) jalan kaki. Jauh juga.. macam-macam ader. Yang menari perhatian aku, main layang-layang. Aku pn beli la layang-layang. trus nk maen kt situ coz ramai jer yang maen wlpn terikan matahari ketika itu sgtla panas.. huahua.. tp, setelah hampir setgh jam... layang-layang aku x naik.. rupa-rupa nya aku x reti naikan layang-layang... huahuahua..



Malam.. pe tgk Malam amal akustik. Ader bunkface.. rosin.. new@11.. best la.. tp, x ramai sgt. buat kt tempat tertutup n kne beli ticket. rm10.. mahal la jugak coz if kt UKM bangi, slalu nyer open.. erm..


Sunday, February 22, 2009

Selamat Pengantin Baru

Last weekends, aku ke Johor Bahru bersama-sama Kak Tuan Azmah n Kak Noraidah ( both of them really older than me) ke Majlis Perkahwinan Kak Fadilah n her Husband Feiruz. Bertolak pada petang sabtu, Coz Kak Tuan (lec UNISEL) ader Class. So We miss tHE akad nikah ceremony. Sampai Johor Baru about 630 petang. Malam 2 ader majlis Berkhatam dan Berinai. Sunday.. Majlis perkahwinan. I'm really happy. Uncle nd Unties kak dila very very sporting. help each others. ramai orang datang on Sunday (more than 3000). Next wedding, kat sebelah lelaki, kt muar.. dekat la dengan umah aku.. and kak dila asked me to be her 'pengapit' huahuahauhuah.. here.. some pic to share..



Majlis KhatamAl-quran n Berinai

Majlis resepsi on Sunday