Monday, March 30, 2009

Buhsan NYE!!!!

Skrng nie aku kt umah kesayang aku kt CASAVILLA, kajang.. Gurl pe class and aku dok umah sensorang. Walaupun keje aku byk ( Keje Master aku la) tp, AKU SANGAT BUHSAN.. ader kawan pn x abis2 MENYAKITKAN HATI AKU!!!! BENCI!!!!!!.. Xder sesaper ker nk melawat aku...
TV pn x kejap ok kejap ko ( UJAN kn ,ASTRO)

video
Ikwan, syuhada n ikhmal ( anak cousin aku)

Saturday, March 28, 2009

Pemilihan UMNO 2009

Seperti yang kita ketahui, UMNO baru je habis bersidang. hhuhu!!.. Sangat terkejut dengan keputusan pemilihan ini. Aku dan Gurl sempat juga kesana. Berjumpa dengan cousin aku Abg Acul & his wife kak fara dan Pak Itam dan Mak Itam. Actually aku pun x pernah ke perhimpunan ini walaupun arwah nenek aku adalah perwakilan wanita suatu kerika dahulu.
Gambar aku, mak ngah, pak ngah , kak long and gurl

To my beloved uncle DATO' HAJI ABDUL GHANI BIN OTHMAN, antara 4 menteri besar yang tewas dalam pemilihan Majlis Tertinggi (MT). Kami juga sedeh dengan kekalahan ini kerana kami melihat sejak kami kecil bagaimana Pak Ngah berkerje keras terutama ketika manjadi menteri besar Johor. Melihat dalam keluarga sebelah ibu yang semuanya sgt 'workholic' saya yakin mereka juga sedeh. Ape yang bermain di fikiran saya, apakan perwakilan di sana layak untuk memilih siape perdana menteri dan timbalan perdana menteri. adakan perwakilan itu layak mewakili semua orang UMNO di Malaysia?

Sejak saya mengenali politik malaysia dari arwah nenek saya, saya dapat melihat betapa UMNO ingin menolong orang Melayu, mengadakan mesyuarat. berbincang dalam menyelesaikan masalah. Tapi, apakan ia masih berlaku atau orang lebih mengejarkan kuasa yang UNMO dapat berikan.

Entah la, saya x suka bile KJ menang, walaupun KJ x penah wat salah kt saya, tp, kelakuan dia dihalayak umum cukup membuat saya meluat. Dan satu perkara lagi, apakah tan Sri Mahyudin yang kenali sejak kecil masih sama atau telah berubah?

Monday, March 23, 2009

Aminuddin Baki Annual dinner of Inspirations 2009

ABADI '09 adalah majlis makan malam tahunan kolej aminuddin baki, ukm. aku stay kt kolej nie 3 sem, skali dengan kak long, dinner kali ni aku pe atas ticket alumi, ader la juga kawan-kawan bacth aku yg datang. aku jumpe kawan sekolah aku tyme kt SMKABP, Khairiah Othman.. Semakin cantek kawan aku nie...



Saturday, March 21, 2009

Wedding..

Alamdulilah, aku dengan gurl hampir sembuh dari kecederaan excident, dah bleh makan dah.. Ape2 pun a big thanks for everyone concern about us. terutamanya mereka yang tinggal di Apparment MIRO, GORI, DAUS, mat,apeng, nai, lan, aleemi, hafiz, aker ( wlpn mcm x concern sgt), stan, & TEEKO.. And sorang lagi yang X dok kt MIRO tp selalu menumpang kat miro EN Joe ( Contractor yg slalu suruh aku cal back). to Farhan yang aku semakin sayang, thanks alot, but u hav to learn more how to take care sumone u love... To all my silent or loyal blog reader, thank you for your concern, i really appciate it.

Dis weekend, aku menghantar pengantin ke senawang. FYI, cousin aku ni kawen dengan dua pupu kitorg, Grandmom aku dengan grandpa diaorg adek-beradek, so ramai la jumpe sedara. aper yang aku terkejut, family abang sham nie, muka diorng serupa dengan anak beranak mak uteh aku, huahuahuahua.. sedara kan... here sum pics to share..


Sunday, March 15, 2009

Aku and excident..

Balik dari Klang, wedding kak intan, aku dengan fadhilah excident.. seriusly.. serius excident.. takut biler teringat saat-saat dalam kereta. Nasib baik xder yang serius. Fadhilah lebam2 satu badan dan ader luka-luka kecil, and aku? of couse la ader lebam2 and luka yang menyakit kan, tisu kat rahang muka aku nie, cedera teruk. aku x bleh nk buka mulut sekarang. sakit giler.
Biler dahn dalam trauma, aku call sume orang. Nasib baik la ader GORI AND DAUS, housemate Naim. mereka datang kt tempat kejadian. both of them bwk aku ke hospital while fadhilah tgg kawan dia for towing kereta ke balai. sampai ky hospital serdang, ken x-ray and tgg turn jumpe doctor lambat giler. Farhan pun sampai kt hospital serdang. terharu aku. From Rantau, N. Sembilan dia datang. After check up, aku and farhan pe IPD sepang for repot.
Sekarang nie, satu badan sakit, mulut nk makan pn susah..


Gambar depan kereta satria Neo fadhilah yang remuk..


Saturday, March 14, 2009

Cousin Ku Kawen Lagi...




Semalam, 14 march 2009, cousin aku, Kakak Intan, anak amk uda kawen. Congrat... aku akan upload byk gamba la after wedding sebelah lelaki next week..

Wednesday, March 11, 2009

Jadi Pengapit


Pengalaman menjadi pengapit... Aku jadi pengapit for wedding kak dila kt muar.. pengapit lelaki cakap aku montel... huahuahuahuah... baku rase calour baju aku x sesuai...

Tuesday, March 3, 2009

Happy birthday Abah.. Happy birthday Mama

040309- genap usia abah 63 tahun, entry kali ini saya nk bercerita tentang abah saya. Abah adalah seorang persara Polis. Kali terakhir dia berkhidmad di IPD Jasin. Antara tempat yang abah pernah berkhidmat di Cemaron Highland, Briget utara, Jalan travers, Balai Cincin ( where my certificated born address) , Unit Kawalan Kawasan (UKK) Asahan, dan terakhir di IPD Jasin. terasa untuk memberi tahu kalian sedikit tentang abah

Abah Seorang yang sangat fit. diusia 63 tahun, dia still boleh "push up" . dia buar lebih kemas dari farid (adek aku yang tentera). dan tiga anak daranya.. semuanya gagal.. huahauhau

Sekarang nie, abah menjaga dusun buah-buahan dan menolong mama mangjaga kebun kelapa sawit arwah nenek. walaupun abah tidak boleh memandu, dia tetap boleh bergerak kemana-mana dia senang. naik bas pn bas la.

ape yang aku sangat bangga tentang abah. semangat bermaen volleyball. Sejak di kem briget utara, ulu kinta lg, abah dah maen. walau dimana-mana sahaja. abah pernah melatih team volleyball perempuan jpa.. huahuahua.. jadi jurulatih pada team PSKPP, yang di pengerusikan oleh emak, melatih pelajar-pelajar sekolah mama ( time mama keje dulu). hasil tunjuk ajaknya, sampai keperingkat negeri jugakla team sekolah mama.

050309- Happy birthday mama.I love u so much...i' try my best to do what ever u wish.. genap la setahun mama bersara. allamdulillah.. mama sehat. kadang- kadang dia diserang darah tinggi apabila ader di antara kami 'wat hal'.. seriusly.. i didn't mean it.

Mama. seorang yang sangat rajin berkerja. same seperti pak ngah, pak itam and mak usu. mama sangat rajin berkerja. sampai malam and weekend pn ke sekolah... time dulu2 susuah nak ajak berjalan.. alasannya sekolah ader activiti.. tapi..aku faham... hasil titik peluh itu la yang membesar kan kami ader beradik..mama sentiase melakukan sesuatu dengan bersungguh-sungguh. sifat ini tidak ader langsung pada aku. Aku akui mama aku seorang yang cantek. what ever she wear. dia cantek.

Tak banyak yang aku dapat share pasal mama, beside dia seorang yang sangat rajin. aku sempat la jadi student mase mama jadi guru besar. mase tu.. darjah 6, aku dengan fadhilah kne pindah masuk sekolah kampong... uhuhuhuhu... tapi.. anak guru besar.. semua orang takut.. time rehat maner makan kt kantin.. makan kt bilik guru... pas2 makan makanan guru... hehehehhe jangan jelous...

to abah and mama...
doakan kejayaan fatahiyah...
i allaway need ur support..

Sunday, March 1, 2009

Main Layang-layang

Sabtu pagi, aku ke Kolej Tun Syed Nasir (KTSN). Tempat tinggal kak long skrg. Ader family day KTSN. Semangat la aku pe dgn Fadhilah. Sampai-sampai, kak long x siap pn, nasib baik dh makan dulu before datang. lebih kurang pukul 3 baru ke Yasik Titiwangsa ( where the event happend) jalan kaki. Jauh juga.. macam-macam ader. Yang menari perhatian aku, main layang-layang. Aku pn beli la layang-layang. trus nk maen kt situ coz ramai jer yang maen wlpn terikan matahari ketika itu sgtla panas.. huahua.. tp, setelah hampir setgh jam... layang-layang aku x naik.. rupa-rupa nya aku x reti naikan layang-layang... huahuahua..



Malam.. pe tgk Malam amal akustik. Ader bunkface.. rosin.. new@11.. best la.. tp, x ramai sgt. buat kt tempat tertutup n kne beli ticket. rm10.. mahal la jugak coz if kt UKM bangi, slalu nyer open.. erm..